Fransemarkt.nl

Zakelijk nieuws Frankrijk

Alles over retailnieuws & zakelijk frankrijk

Carrefour gaat voor data

Carrefour heeft een nieuw geïntegreerd shopper data-, personalisatie- en mediaplatform gelanceerd. Het platform moet de klantenrelaties verbeteren en leveranciers in...

Alles over de zakelijke markt van frankrijk

De zakelijke markt in Frankrijk is een van de grootste in Europa en biedt veel kansen voor buitenlandse investeerders. Met een groot aantal grote, wereldwijde bedrijven en een sterk ontwikkelde infrastructuur is Frankrijk een van de meest aantrekkelijke landen voor zakelijke activiteiten. Daarnaast biedt deze markt veel groeimogelijkheden voor allerlei innovatieve ventures en start-ups: zo is Frankrijk één van de meest vooruitstrevende landen als het gaat om de ambitie te verduurzamen.

Waarom Frankrijk?

De Franse zakelijke markt wordt met de jaren aantrekkelijker voor Nederlandse ondernemers.  Niet alleen is het de vijfde grootste economie ter wereld, ook is Frankrijk een belangrijke handelspartner voor Nederland, met veel wederzijdse economische banden tussen beide landen. Denk daarnaast natuurlijk aan de relatieve nabijheid, wat het voor Nederlandse bedrijven makkelijk maakt om zaken te doen in Frankrijk en om relaties op te bouwen met Franse zakelijke partners. 

Zakelijk Frankrijk

De Franse economie is divers, met een grote focus op de dienstensector en een groeiende technologische sector. De grootste industrieën in Frankrijk zijn onder meer farmaceutische producten, chemische producten, voertuigen, luchtvaart, energie, textiel en mode. De Franse overheid stimuleert buitenlandse investering in deze sectoren via fiscale voordelen en andere regelingen.

Echter, net als elk land, Frankrijk heeft ook zijn eigen uitdagingen voor buitenlandse ondernemers. Er zijn er natuurlijk belangrijke taal- en cultuurverschillen die een obstakel kunnen vormen bij het ondernemen of zakendoen op de Franse markt. Denk ook aan de specifieke regelgeving voor het oprichten van een bedrijf en het runnen ervan. 

Fransemarkt.nl, alles over de Franse zakelijke markt

Op Fransemarkt.nl blijf je altijd op de hoogte van het belangrijkste nieuws uit de zakelijke markt van Frankrijk en lees je alles over taal- en cultuurverschillen tussen de Nederlandse en Franse bedrijfswereld.

Weten welke kansen de Franse markt biedt voor jouw bedrijf? France-Compagnie helpt je verder en maakt van je uitbreiding naar Frankrijk een succes. Bekijk de website voor meer informatie.