Dag van de Franse taal

Dag van de Franse taal - Fransemarkt.nl

Vandaag, op 12 november, organiseert de Ronde Tafel Frans voor de tweede keer de nationale dag van de Franse taal. Meer dan 400 middelbare scholen in Nederland hebben zich aangemeld voor dit evenement waarbij er speciale aandacht wordt besteed aan de Franse taal en cultuur.

De Ronde Tafel Frans bestaat uit een aantal bedrijven (Europees Platform-Nuffic, de Alliances françaises, het Institut français des Pays-Bas, het Kenniscentrum Frankrijk-Nederland en de Sectie Frans van Levende Talen) die samenwerkt om de Franse taal en cultuur te promoten. Vorig jaar werd de Dag van de Franse taal voor het eerst georganiseerd met als doel om het economische en culturele belang van de Franse taal in Nederland te benadrukken.

Deze dag is hard nodig, want steeds minder leerlingen leren goed Frans op school. Dat terwijl er in bijna 40 landen ter wereld Frans wordt gesproken. Er wordt zelfs verwacht dat het aantal Franstaligen zal stijgen, terwijl het aantal Engels- en Chineestaligen zal dalen in de komende jaren. Als je Frans spreekt vergroot je daarmee dus je kansen op de arbeidsmarkt.

Ook in het bedrijfsleven zal er extra aandacht worden besteed aan de Franse taal en cultuur, aangezien Frankrijk en België behoren tot de belangrijkste handelspartners van Nederland. Vooral de Franse industriële sector is heel belangrijk voor Nederland aangezien het de een na grootste is in Europa. De Franse Kamer van Koophandel in Nederland riep 2015 al uit tot hét economische jaar tussen Frankrijk en Nederland.

Kijk voor meer informatie op: dagvandefransetaal.nl


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Geef een reactie