De Franse Vakantiebeurs: Frankrijk in Amsterdam!

Franse Vakantiebeurs

Afgelopen weekend werd in de Zuiderkerk in Amsterdam voor het eerst de Franse Vakantiedagen gehouden. De stands op deze beurs van verschillende campings, gîtes en chambre d’hotes van Nederlandse en Belgische eigenaren konden we vast een beetje sfeer proeven en inspiratie op doen voor een vakantie in ons favoriete land. Een beurs met een unieke locatie: de Zuiderkerk in Amsterdam. Hoewel de laatste kerkdienst al in 1929 was en de kerk sindsdien al voor meerdere evenementen is gebruikt, blijft het een bijzonder gevoel. Eenmaal binnen kom je op de benedenverdieping in een grote open zaal. Hier kon je alvast de Franse sfeer proeven met een potje Pétanque (Jeu de Boules) en wat typische Franse lekkernijen zoals wijn, kaas en worst. Met een glas wijn kon je er ook genieten van de livemuziek op het binnenterras om alvast in de Franse stemming te komen.

Op de bovenverdieping, dat ook nog zicht bood op de bovengenoemde gezellige taferelen stonden verschillende stands van vooral Nederlandse eigenaren van Chambre d’hotes, gîtes en campings op plaatsen door heel Frankrijk. Deze francofielen voorzagen je van alle ins en outs van hun streek tijdens de Vakantiedagen. Met veel specifieke kennis, unieke vakantielocaties en tripjes werden de bezoekers vast in de vakantiestemming gebracht. De kleinschaligheid van deze specifieke beurs maakte het makkelijk om contact te maken met de eigenaren van deze vaak unieke vakantieoorden in Frankrijk.

Van heuse Franse sprookjeskastelen waar getrouwd kan worden tot stoere flower-power campervakanties werden gepresenteerd tijdens De Franse Vakantiedagen die georganiseerd werden door het tijdschrift En Route. Doordat de stands op het balkon stonden was het hier en daar wel krap, maar door het enthousiasme en de ludieke acties van de standhouders was het toch een beetje leven als God in Frankrijk onder de Amsterdamse zon.


Geplaatst

in

, ,

door

Reacties

Geef een reactie