De week van de Franse taal

Afgelopen zaterdag is het begonnen: de week van de Franse taal en de “Francophonie”. Ieder jaar wordt rond 20 maart weer de internationale dag van de “Francophonie” georganiseerd: een dag die staat in het teken van alle landen waar de Franse Taal wordt gesproken en daar aan vooraf gaat dus deze week!

De week van de Franse taal en de Francofonie is een week voor de liefhebbers van het Franse woord, niet alleen in Frankrijk maar ook daarbuiten kan men deze liefde van deze rijke taal vieren. Het staat iedereen vrij om een eigen invulling te leveren aan de activiteiten rondom deze week, maar het Franse Ministerie van Communicatie en Cultuur heeft een schatkist vol suggesties en evenementen die je deze week kan bezoeken.

Het idee achter deze week is het eren van de Franse taal, maar ook het ontdekken van de verschillende soorten Frans die over de hele wereld worden gesproken. Denk bijvoorbeeld aan België, Zwitserland, Haiti, Canada en Frankrijk zelf: er is veel verschil in uitdrukkingen en woorden tussen deze landen.

Dat Frans een populaire taal is, dat wisten wij natuurlijk al lang en hoewel het wereldwijde web van mening verschilt over of het nu wel of niet in de top 10 van meest gesproken talen staat, is er in september vorig jaar nog een onderzoek geweest dat stelt dat Frankrijk wel eens de meest gesproken taal ter wereld zou kunnen worden. Dit komt onder andere omdat in vele voormalige Franse koloniën nog steeds Frans gesproken wordt en steeds meer mensen Frans leren.

Op Franse radio en televisie zal er de hele week aandacht zijn voor de Franse Taal. Nieuwsgierig naar hoe het met jouw kennis van de Franse taal is gesteld? Op de website van FranceBleu kan je de quiz doen!

 


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Geef een reactie