Frankrijk is het beste vakantieland!

Gerelateerde afbeelding

Waar we eerder al bekend maakten dat Frankrijk wederom het populairste vakantieland van de Nederlanders is, heeft ze nu ook de Zoover-Award voor het beste vakantieland gewonnen. Met haar nieuwe nummer 1 verovering, is het land maar liefst 7 plekken opgeschoven in Zoover’s top 10 van beste vakantiebestemmingen. De top 10 wordt samengesteld aan de hand van de honderdduizenden beoordelingen die jaarlijks op de site worden gegeven. Er wordt hierbij rekening gehouden met de gemiddelde waardering van alle Europese bestemmingen en de waardering van alle accommodaties in een land uit 2016. De score van Frankrijk steeg dit jaar van een 8,22 naar een 8,4. Hiermee stootte het Griekendland van de eerste plaats.

 

(bron: www.zoover.nl)

Gunstige ligging

Een van de redenen waarom Nederlanders zo dol zijn op Frankrijk is de gunstige ligging. Vele bestemmingen liggen al op minder dan een dag rijden. Daarnaast biedt het land ook een ruime keus aan verschillende accommodaties, het klimaat en de Franse keuken zijn erg in trek bij Nederlanders. Ook het ruime aanbod van vakantiemogelijkheden speelt een belangrijke rol. Zo is de Côte D’Azur erg geliefd om de prachtige omgeving, en het warme water van de Middellandse Zee, maar zijn de Franse Alpen een populair ski-gebied.

Naast Frankrijk, doen ook Oostenrijk en Nederland zelf het goed in de top 10. Daarnaast zijn onze zuiderburen zwaar in opkomst. Zij scoorden dit jaar het hoogst op het gebied van gastvrijheid volgens Zoover.

De directeur van het Frans Bureau voor Toerisme is ontzettend blij met de Zoover Award. ‘Dit is het bewijs dat Frankrijk een fantastisch mooi land is en dat het veel te bieden heeft. We hopen ook dit jaar weer vele Nederlanders te mogen ontvangen.’ Om zich hiervan te verzekeren, maakten we eerder al bekend dat Frankrijk van plan is om flink te investeren in de toeristische sector.

Ook de beroemde toeristische gids de Lonely Planet krijgt Frankrijk steeds meer in het oog. Zo staat Bordeaux als nummer 1 in haar steden top 10. Ook worden de streken Dordogne en Auvergne opgemerkt. De Dordogne staat op 4 als best te bezoeken plaatsen in Europa en de Auvergne stond vorig jaar in de top-10 van regio’s.


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Geef een reactie