Frankrijk ruim vertegenwoordigd tijdens Fiets en Wandelbeurs 2016

Frankrijk op de Fiets en Wandelbeurs 2016

Op 20 en 21 februari is Frankrijk vertegenwoordigd op de Fiets en Wandelbeurs 2016 in de Jaarbeurs in Utrecht (hal 4, stand 4B40). Vertegenwoordigers van verschillende Franse gebieden voorzien bezoekers uitgebreid van informatie met betrekking tot wandelen en fietsen.  

Onlangs is bekend geworden dat Frankrijk wederom het populairste vakantieland is voor Nederlanders en de uitgebreide mogelijkheden voor fiets- en/of wandelvakanties zal daar zeker een bijdrage aan geleverd hebben. Met bergachtige gebieden en veel natuur zijn regio’s als de Champagne-Ardennen en de Pyrénées maken dat Frankrijk een uitermate geschikte vakantiebestemming is voor de sportieve fietser of wandelaar.

Aanwezige Franse gebieden
De regio’s Champagne-Ardenne, Midi-Pyrénées, Normandië, Savoie Mont-Blanc en Atlantische Loirestreek zijn vertegenwoordigd of deze beurs. Daarnaast zullen ook de Franse Federatie voor Fietstoerisme, Nantes, La Baule, Hotel Prince de Galles en de fietsroutes ViaRhôna en de Vélodyssée aanwezig zijn.

Genomineerde Fietsroute Vélo Francette
De 630 km lange Franse fietsroute van Normandië naar de Atlantische Kust, La Vélo Franchette, is dit jaar genomineerd voor “fietsroute van het jaar 2016”. Journalist Robert van Weperen geeft op zaterdag en zondag om 13:00 uur een lezing over zijn ervaringen met fietsen over de Velo Francette. Deze fietsroute brengt je via rustige wegen en fietspaden van de landingsstranden van de Tweede Wereldoorlog in Normandië via de grotwoningen in de Loire naar de oude havenstad La Rochelle in de Charènte Maritieme. de Vele Francette kent vele verbindingen met andere fietspaden in Frankrijk. De beurs is een bron van inspiratie en informatie over de fietsmogelijkheden in La Douce France.

Met korting naar de beurs 
De fiets- en wandelbeurs vindt jaarlijks plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Het is dé gelegenheid voor fiets- en wandelliefhebbers om zich te informeren voor de mogelijkheden voore en sportieve vakantie. De beurs is op zaterdag en zondag geopend van 10u – 17u. Via de website van het Franse Bureau voor Toerisme  kan men kaartjes met korting kopen!

Reacties

Geef een reactie