Top 5 Franse blogs

Blog Frankrijk

Net zoveelzijdig als Frankrijk zelf is, bestaat er een diversiteit aan blogs over Frankrijk. Op Fransemarkt.nl richten we ons niet op Frankrijk vakantieland, maar op de zakelijke Franse markt. Toch krijgen we steeds meer mails van consumenten en bedrijven die op zoek zijn naar goede blogs die Frankrijk in al haar schoonheid belichten. We noemen graag onze top 5 blogs die je moet kennen als je Francofiel bent, of als je wilt dat jouw bedrijf, product of dienst bekender moet worden bij francofielen.

1. Frankrijk.nl

frankrijk.nl
frankrijk.nl

Frankrijk.nl noemt zichzelf geen blog, maar een webazine. Het is dus meer een online inspiratie magazine die vooral heel visueel is ingesteld. Het blog wordt beheerd door drie dames: Josée Schouten, Nicky Bouwmeester en Carole Gölitz, alle drie meer dan ervaren Frankrijk-kenners. Josée heeft de website begin 2014 opgericht en vertelde onlangs in een blog op Fransemarkt.nl dat ze inmiddels meer dan 25.000 bezoekers per maand ontvangt. Er zit dus duidelijk groei in en dat is meer dan terecht.

2. BonjourFrankrijk.nl

bonjourfrankrijk.nl
bonjourfrankrijk.nl

Met stip op twee staat het blog van Rosanne Langenberg. Rosanne is een freelance journaliste die inmiddels als aanstormend Frankrijk expert te kennen staat. Haar passie voor Frankrijk is met de paplepel ingegoten. Haar ouders namen haar altijd al mee naar Franse campings. Op haar website lees je veel ervaringsverhalen, maar ook gastbloggers die over hun Frankrijk gevoel praten. Rosanne schrijft fijne stukken en neemt je op die manier mee in haar enthousiasme over Frankrijk

3. Frankrijkbinnedoor.nl

Frankrijkbinnendoor.nl
Frankrijkbinnendoor.nl

Als er iemand ervaring heeft met schrijven over Frankrijk, dan is het Ruud Couwenhoven. Ruud is al vanaf 1999 actief op het internet en maakte van zijn hobby zijn werk met de website www.frankrijkvakantieland.nl. De hobby liep positief uit te hand en Ruud ging naast deze website een blog bijhouden met de titel Frankrijk binnendoor. Ruud weet veel en kan daar ook goed over vertellen.

4. Vanfransebodem.com

Vanfransebodem.nl
Vanfransebodem.nl

Vanfransebodem wordt beheerd door Mireille den Hertog. Zij schrijft op haar blog over producten of gebruiksartikelen die uit Frankrijk komen. Zelf is ze bijvoorbeeld helemaal gek van Le Creuset pa, het opinelmes of de Bonne Mama jam. Maar het kan ook gaan over een wijnproeverij, opening van een restaurant of winkel, museum- of stadsbezoek zijn.

5. Hurktoilet.nl

Hurktoilet.nl
Hurktoilet.nl

Niet een mooi vormgegeven blog, maar wel ééntje die ook al vanaf 1999 mee gaat en daardoor een vrachtlading aan inhoud met zich meebrengt is het blog hurktoilet.nl. Peter Koster is dus zeker geen nieuweling en plaatst elke dag een nieuw blog op z’n site over tips en wetenswaardigheden over Frankrijk. Het blog noemt zichzelf de leukste vakantiegids voor Frankrijk.

Mocht je aanvullingen hebben op deze lijst, zet deze dan in een reactie.


Geplaatst

in

, , ,

door

Reacties

2 reacties op “Top 5 Franse blogs”

  1. Graag nomineer ik ook mijn eigen blog, Frankrijkpuur.nl 🙂

  2. Beste Richard,

    Zou jij ons kunnen helpen wij zijn voor Byzoo en Slowjuice op zoek naar goede bloggers/ vloggers in Frankrijk.

    Alvast bedankt

    MJ

Geef een reactie