Hollande gevloerd door ex

Een beetje geroddel en achterklap kan (zo op z’n tijd) geen kwaad. Maar wat als het gaat over de machtigste man van het land? En wat als we niet spreken over een kort artikel in een roddelblad, maar een flink boek van maar liefst 320 bladzijden?

In het boek “Merci pour ce moment” doet journaliste – en ex- Valérie Trierweiler letterlijk een boekje open over haar relatie met François Hollande. In haar boek in dagboekvorm bespreekt ze alles wat er gezegd of gebeurd is tijdens haar relatie met “Le Président de la République”. Zowel de persoon als de politicus Hollande krijgt er flink van langs.

Toen de relatie tussen Hollande en Trierweiler op de klippen liep, nadat uitkwam dat Hollande al tijden een affaire had met actrice Julie Gayet, liet Trierweiler, journaliste van beroep, al eens vallen “dat ze wel eens een boek zou kunnen schrijven”. Vanuit Parijs werden haar vele contracten aangeboden, maar ze schreef haar boek in het diepste geheim en liet het drukken in Duitsland. Voordat men het doorhad lag het boek in alle boekenwinkels en gingen de exemplaren als warme broodjes over de toonbank. Inmiddels zijn er al meer dan 690.000 exemplaren verkocht, wat voor Trierweiler een fijn zakcentje heeft opgebracht. (Bron : Lemonde.fr).

Dit alles heeft een interessant debat teweeg gebracht, want iedereen heeft er wel een mening over. Had de Franse staat in actie moeten komen en het boek moeten verbieden? Moet de President een bepaalde vorm van beschermde status krijgen, zoals wij dit in Nederland kennen voor het Koningshuis? Waar ligt de grens tussen vrijheid van meningsuiting en inbreuk op de privacy? En wat bekent de uitgave van dit boek voor de politieke carrière voor de, op z’n zachtst gezegd, niet extreem populaire President?

… à suivre!


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Geef een reactie