10 redenen waarom jij moet werken in Frankrijk

heris1806k015Stel, je bent op zoek naar een uitdagende nieuwe baan. Terwijl je op het internet rondzoekt naar leuke functies, kom je terecht op een website met allerlei leuke functies, maar dan wel in Frankrijk. Er gaat van alles door je hoofd: de rust en ruimte in het Franse land, maar je hebt wel hier je vrienden en familie. Het warme Franse weer, maar dan die Nederlandse simpele gezelligheid én het feit dat hier alles zo lekker dichtbij is. Maar toch, de funtie is hartstikke leuk, misschien ook maar tijdelijk en Frankrijk is altijd al jouw favoriete vakantieland geweest. Hier zijn 10 redenen die jou helpen om jezelf ervan te overtuigen dat je deze kans moet aangrijpen. 

 1. De Franse Taal
  Ze noemen de Franse taal niet voor niets de taal van de liefde, met haar rollende klanken en zangerige tonen.  Al op de middelbare school was jij de beste van de klas met deze prachtige taal en nu krijg je de kans om te shinen. Daarnaast is zo’n Franse functie de uitgelegen kans om de talenknobbel weer op te poetsen en de Franse puntjes, en accenten op de spreekwoordelijke i te plaatsen.
 2. Het geeft je CV een boost
  Wanneer jij terugbent in Nederland, of klaar bent voor een nieuwe uitdagende baan, heb jij een internationale ervaring op je CV staan. Steeds meer bedrijven opereren internationaal en ook de Franse markt is een grote afnemer van de Nederlandse. Ervaring met de Franse cultuur en werkwijze kan daarom een echte pré zijn voor je opvolgende werkgever.
 3. Onafhankelijkheid
  Naast jouw CV krijg jij ook een behoorlijke upgrade, want ga er maar aanstaan: een tijdlang van huis en haard.
  Terwijl je normaal ieder weekend nog even op de koffie ging bij je ouders, en als je er dan toch was, nog even dat ene bloesje meenam omdat je moeder veel beter weest hoe ze die moet wassen dan jij, of je vader nog even de band van je fiets liet plakken, sta je er nu alleen voor. Het is in het begin misschien even slikken, maar al snel merk je dat jij eigenlijk heel goed op eigen benen kan staan en ga je bij terugkomst alleen nog bij je ouders op de koffie voor de gezelligheid.
 4. Leer jezelf kennen
  Je denkt vaak dat je jezelf al aardig goed kent, maar de kans is groot dat een verandering van omgeving en cultuur jou laat zien hoe jij echt in elkaar steekt. Jouw eigen normen en waarden en gewoontes worden op de proef gesteld wanneer je jezelf in een omgeving plaatst waar dingen er net even iets anders aan toe gaan dan je gewend bent. Hoewel Frankrijk misschien voelt als een buurland, hebben de Fransen vaak heel eigen gewoontes en naast dat je deze leert kennen, leer je ook anders tegen jezelf en jouw gewoontes aankijken.
 5. De Franse Cultuur
  Frankrijk is al jaren het favoriete vakantieland van veel Nederlanders, maar wanneer je er gaat werken leer je het land pas echt kennen. Duik in de Franse geschiedenis en ontdek zo beetje bij beetje de Franse cultuur. De Fransen staan bekend om hun chauvinisme, de trots die zij voelen dat ze Frans mogen zijn en jij krijgt nu de kans om beetje bij beetje te ontdekken waar die trots vandaan komt. Daarnaast leer je al snel dat Fransen eigenlijk ook hele gezellige en vriendelijke mensen zijn, om over de 3, 4, of misschien zelfs 5 kussen bij iedere begroeting nog maar te zwijgen.
 6. Franse vrienden
  Een beetje netwerken is nooit verkeerd en wanneer jij gaat werken in Frankrijk ontmoet jij allerlei nieuwe mensen: nieuwe redenen om weer eens terug te keren naar Frankrijk, leuke vakantieadresjes, maar natuurlijk ook gewoon goede vrienden voor het leven: je weet maar nooit wanneer je ze nodig hebt. En behalve dat is een Franse apéro (avond borrelen) natuurlijk altijd een goed idee!
 7. Het weer
  Terwijl in Nederland de hagel in april nog naar beneden komt zetten, krijg jij op je vrije dag een kleurtje onder de Franse zon. Je hoeft ’s ochtends bij het verlaten van je huis nooit meer te denken: “Had ik nou toch maar een jas aangetrokken” want in Frankrijk stap je het warme weer in en ga je nog net niet op je teenslippers naar het werk. Natuurlijk, het regent er ook wel eens, maar dat valt in het niet bij de vele dagen zon.
 8. Frans eten
  Het liefst eet jij natuurlijk iedere ochtend verse croissants en in Nederland kom je dan al gauw uit op van die afbakdingen van de plaatselijke supermarkt die eigenlijk helemaal nergens naar smaken. In Frankrijk zit er op zowat iedere straathoek een bakker die jou je verse croissantjes kan leveren. En buiten de eenvoudige croissants, is de Franse keuken sowieso een reden om verliefd te worden op Frankrijk.
 9. Uitdagend werk
  Naast het alle voordelen die het Franse land te bieden heeft, is het natuurlijk ook belangrijk dat jij iedere dag met een glimlach op je baan verschijnt, omdat het werk gewoon op jouw lijf geschreven is. Binnen de Europese Unie kan iedereen werken waar hij of zij wil en als jouw perfecte functie in Frankrijk is, moet je dat dus gewoon lekker doen!
 10. Bijzondere ervaring
  Alle bovengenoemde redenen bij elkaar opgeteld maakt van jouw Franse baan de belevenis, iets wat ze je nooit meer af zullen pakken, zoals ouders dat altijd zo mooi kunnen zeggen. En dat is natuurlijk waar: je leert er heel veel van, op zowel professioneel als persoonlijk vlak, je ontmoet leuke mensen en je bent in een ander land waar je ook nog eens de kans krijgt om allerlei leuke dingen te doen. Ga paragliden, abseilen, parachutespringen of maak een eenvoudig kanotochtje over de rivier: geniet! Je bent in Frankrijk!

Reacties

Geef een reactie