Een stukje Frankrijk op de HISWA

De afgelopen week vond weer de jaarlijkse HISWA Amsterdam Boatshow plaats. Een vijf dagen durend evenement in de Amsterdamse RAI. De vrijdag was er een Frans tintje aanwezig op de op de beurs! 

De HISWA bood een inspirerend aanbod aan boten, onderdelen en accessoires voor allerlei boten en een ruim watersport assortiment. Dit maakte het een inspirerend openingsevenement van het watersportseizoen. Tijdens de beurs kon je je hart ophalen bij het grote aanbod aan watersportfaciliteiten, maar ook meedoen aan de interactieve workshops, luisteren naar lezingen of kijken naar de demonstraties. Voor de mensen die echt niet langer konden wachten waren er funsport-activiteiten.

De vrijdag kreeg de beurs een Frans tintje: in het Spiegel Theater stond deze dag in het teken staan van het festival ter ere van de zee dat van 13 tot en met 19 juli in Brest zal plaatsvinden. Tijdens de HISWA kon je vast proeven aan dit festival door te luisteren naar reisverhalen en muziek vanuit het festival waaraan Nederland ook al lange tijd deelneemt. Tijdens de HISWA kon je je ook direct inschrijven om deel te nemen aan het festival, waar Nederland dit jaar, naast Portugal, Rusland en het Verenigd Koninkrijk, eregast is.

Het festival ter ere van de zee wordt bezocht door allerlei watervoertuigen: van grote zeilschepen tot historische boten en exotische vloten leggen in juli aan in Brest. Ook de Franse Marine, “La Royale”, zal haar gezicht laten zien en opent de deuren van een deel van haar arsenaal.

Tijdens het festival is het zowel op het water als op het de kant feest met vele muzikanten en bands voor de sfeer. Zeelieden uit de hele wereld worden uitgenodigd om hun eigen land te vertegenwoordigen in Brest. Je kan er een week lang genieten van boten, exposities, activiteiten parades en vuurwerk. Het eten wordt verzorgd door Bretonse vissers en boeren die hun specialiteiten komen delen.

De HISWA gemist en toch meer weten over het festival in Brest? Meer informatie vind je hier!

 


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Geef een reactie