Taal, Touren & Tafelen

lesboek Frans

‘Wetenschappers voorspellen dat Frans wel eens de belangrijkste taal ter wereld kan worden’…..schreef het tijdschrift En Route onlangs. Een goede reden om de kennis van de Franse taal misschien toch maar weer eens een opfrisbeurt te geven. En niet alleen omdat het wereldwijd een belangrijke taal is (in 2050 zullen zo’n 750 miljoen mensen over te hele wereld Frans spreken), maar ook omdat er nu een Franse cursus is waar je in het échte Frankrijk ondergedompeld wordt in deze mooie taal, het prachtige land en de authentieke Franse cultuur.

Onder de veelzeggende naam Taal, Touren en Tafelen, organiseren Domaine la Fontaine chambres d’hôtes & gîtes in Frankrijk en Pascha Smolders van Passe-partout Taaltraining uit Vught samen een boeiende cursus Frans.

Taal
Dagelijks krijg je ongeveer 3 uur Franse les aan de hand van een bepaald dagthema. Pascha mSONY DSCaakt gebruik van  zeer praktische lesmethodes zoals filmpjes, foldermateriaal,
websites en Franse muziek. Zowel spreek- en luistervaardigheid, grammatica en nieuw vocabulaire rondom het dagthema komen aan bod.

Touren
Alles wat je ‘s ochtends hebt geleerd kun je ’s middags meteen in de praktijk brengen tijdens interessante en verrassende uitstapjes. De ene dag is dat een bezoek aan een lokale brocante en de volgende dag een excursie naar de prachtige stad Bordeaux. Een andere middag krijg je een rondleiding in één van de prachtigste wijnchateaus in de regio, uiteraard mét dégustation. En tot slot maak je aan de hand van een paar chanson-teksten een rondtour langs de Atlantische kust. Taal én Touren dus!


Tafelen20150722_IMG_9107_54
Zoals het in Frankrijk gebruikelijk is wordt er voldoende tijd ingeruimd voor goede
maaltijden met dito wijnen. ’s Avonds dineer je onder de lindenbomen in de tuin waarbij
ook (Franse) buurtgenoten en vrienden zullen aanschuiven, zodat je meteen ‘aan de bak’
kunt.

Om alvast een beetje in de stemming te komen kun je hier een ‘lekkermakertje’ bekijken op YouTube

Pascha is een ervaren docente Frans die in een ontspannen sfeer lesgeeft zodat je je meteen op je gemak voelt en snel vorderingen maakt. Haar boeiende manier van lesgeven en goede gevoel voor humor zorgen voor een inspirerende ambiance, waarbij ze rekening houdt met zowel de dynamiek in de groep als de behoefte van de individuele cursist.

De cursus vindt plaats bij Domaine la Fontaine, een vakantie-accommodatie in zuid-west Frankrijk (net boven Bordeaux) met 5 mooie B&B-kamers en 4 gezellige gîtes. Het verwarmde zwembad, de grote tuin met schitterend uitzicht en de heerlijke maaltijden zorgen voor een uitstekende basis voor deze cursus.

De taaltour vindt plaat van 7 t/m 12 mei 2016.

Alle details en prijzen vind je op de Arrangementenpagina van Domaine la Fontaine.

Reacties

Geef een reactie