‘’Oui allô?! Spreek ik met Frankrijk?’’

Afbeeldingsresultaat voor the french# number

Heb jij altijd al willen weten hoe ‘de Fransman’ zijn dag doorbrengt? Waar een Franse local het liefst zijn koffie haalt en waar je de beste croissantjes van Parijs vindt? Hoe het Franse schoolsysteem nu eigenlijk in elkaar zit? Of daadwerkelijk álle Fransen chauvinistisch, arrogant en slakkeneters zijn? Of heb je simpelweg behoefte aan een goed Frans gesprek? The French Number biedt jou nu de mogelijkheid om Frankrijk via ‘een échte Fransman’ te leren kennen!

The French Number is dé telefoonlijn om antwoord te krijgen op al je ‘Franse’ vragen. Via het nummer +33176498498 word je direct verbonden met een willekeurig Frans persoon en kan je over alles praten waar je zin in hebt. Van vragen over de leukste Franse dorpjes tot aan de vraag waarom de guillotine nou eigenlijk is afgeschaft: geen onderwerp is te gek. Alle Fransmannen kunnen zich aanmelden via de website als ambassadeur téléphonique pour la France, zo wordt het voor iedere niet-Fransman mogelijk gemaakt om met zoveel mogelijk verschillende Fransen te bellen. Op deze manier kun je eveneens op een eenvoudige en grappige manier je netwerk uitbreiden!

The French Number is een nieuw mediabedrijf en onderdeel van Atout France (het Frans bureau voor Toerisme). De website is onlangs genomineerd voor de Lovie Awards, een vooraanstaande prijs op het gebied van technologische ontwikkelingen op het web. The French Number is voornamelijk bedoeld om Frankrijk te promoten. Toch dient het telefoonnummer voor veel meer dingen dan de promotie van Frankrijk: het is tevens een handige tool om je Franse taal te verbeteren. Door te bellen met een Franssprekend persoon kan je je taal perfectioneren en je Frans iedere dag blijven verbeteren. Al kletsend over la douce France kan je zo bijvoorbeeld op een simpele manier je Frans mondeling oefenen!

Naast het feit dat het bellen van het nummer soms grappige gesprekken oplevert, is het nummer ook nuttig om de diversiteit van Frankrijk te leren kennen. Doordat je met verschillende Français(es) een gesprek aangaat kom je er achter dat je ‘de Fransen’ eigenlijk helemaal niet over één kam kan scheren en dat de Franse cultuur veel dynamischer is dan je denkt! Kunnen we als eigenwijze Nederlanders ook eindelijk die vooroordelen over ‘de typische Fransman’ overboord gooien.

Eerder dit jaar kwamen de Zweden al met dit idee en ontstond er “The Swedish Number“, waarop je een random Zweed kon bellen met hetzelfde doel. Dit nummer is nu echter afgesloten, maar je kan op de website nog wel de statistieken terugvinden. Ook op de Franse site kun je dit inmiddels al vinden. De meeste bellers? Die zijn nog steeds wel Frans, gevolgd door de Amerikanen op de tweede plaats en een gemiddeld gesprek duurt zo’n 1,5 minuut.

Gelukkig voor de Fransen wordt niet zomaar iedereen doorverbonden. Wil je als Fransman bereikbaar zijn voor de wereld, dan moet je de bijbehorende app nog wel even downloaden.

O ja.. voordat je uren aan de lijn hangt over hoe formidable Frankrijk wel niet is: check even de kosten bij je telefoonprovider voor een gesprek met Frankrijk!


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Geef een reactie