Fransemarkt.nl

Verbeter je Frans met podcasts en series

Foto via Charles Deluvio op Unsplash

Je Frans verbeteren met Franse podcasts en Netflix-series? Zoek dan eens naar de podcast de Zonnekoning of Netflixserie Mytho. Want die zijn excitant et rigolo, spannend en grappig. Zo ben je ongemerkt bezig met het verbeteren van je Frans!

Meer weten over de histoire de France is natuurlijk goed voor je culturele bagage. En helemaal als het over de Roi Soleil gaat! Met Mytho kun je je Frans oefenen in luisteren en ondertiteling meelezen, en gewoon genieten van alle gebeurtenissen in het gezin Lambert.

Le Roi Soleil

Dit is een découverte magnifique: de podcast van Johan Op de Beeck over le Roi Soleil, de Zonnekoning. Op de Beeck neemt je mee naar de 17e eeuw en leidt je langs opstanden, paleizen en maîtresses. Zijn Vlaams is levendig en spannend en natuurlijk doorspekt met Franse namen en uitdrukkingen. Je waant je in Versailles als hij vertelt over de streken die de adel flikt om Louis XIV, de Roi Soleil, een pootje te lichten. Tussendoor hoor je koetsen, paarden en prachtige muziek. Een echte aanrader via Klara: https://klara.be/lees/de-zonnekoning Ook leuk om naar te luisteren tijdens een promenade.

Netflixserie Mytho, 2 keer 6 épisodes, lekker lang kijkplezier met dit familiedrama over les Lamberts

Eh oui, vandaag nog beginnen want je zit nu in de juiste tijd van het jaar. Bij la famille Lambert in Mytho gebeurt namelijk heel veel met kerst. Een serie rondom Elvira, haar man Patrick en hun 3 pubers Carole, Sam en Virginie. Elke aflevering zoomt in op een personage of een gebeurtenis, in een omgeving van Amerikaans lijkende huizen, auto’s en buren.

Elvira denkt dat het achter al die perfecte façades pais en vree is, en veel beter dan bij haar thuis. Ze wast, kookt, doet boodschappen en wordt soms als een voetveeg behandeld door man en kinderen.

Maar dan is ze het zat, elle en a ras le bolle.

Om aandacht te krijgen, verzint ze dat ze borstkanker heeft. En jawel, ze krijgt ontbijt-op-bed! De kinderen leven met haar mee, maar ze gaan toch ook vrij snel door met hun eigen puberlevens en de vele hauts et bas, ups en downs. Waar gaan alle leugens van Elvira haar brengen? Welke rol speelt haar baas in dit verhaal? En welke leugens heeft ze uit haar jonge (Italiaanse) jaren meegenomen? Als een echte Pinokkio werkt ze zich aardig in de nesten…….

Mytho is soms onrealistisch, andere keren supergrappig of zwaar over-the-top. Elke épisode is verrassend, je weet niet waar het naartoe gaat. En dat maakt Mytho tot een komische en ontspannende serie.

Marina Hands en Mathieu Demy zijn de hoofdpersonen.

Overigens betekent Mytho leugenaar of fantast, ook handig om te weten😉

Zin in nóg meer Frans?

Kom dan naar één van de workshops waarover je hier alle info vindt. Soyez le bienvenu!

Kijk ook op

naar facebook van Parler avec Repas

en

naar Instagram van Parler avec Repas

voor meer nieuws van

A bientôt,
Eugénie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *