VWO-examen Frans ‘uitzonderlijk lastig’

examen

Het VWO examen Frans was dit jaar erg moeilijk. Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) heeft meer dan 4.000 klachten ontvangen. Er werd vooral veel geklaagd over de onderwerpen van de teksten, die erg lastig zouden zijn geweest.

Er werden veel vragen gesteld in het Frans en daarom kostte het voor sommigen flink wat tijd om in te lezen. De moeilijkheid van de teksten was ook erg afhankelijk van het onderwerp. Er waren veel mensen die zich moesten haastten, waarbij een aantal het examen niet af konden ronden. De examenklachtenlijn van het LAKS draaide direct na afloop overuren vanwege de vele klachten over het VWO examen Frans.

Daarentegen was het HAVO examen Frans vrij goed gemaakt en zijn hierover weinig klachten binnen gekomen. “Het aantal klachten valt enorm mee”; aldus het LAKS.

Bovendien zijn er dit jaar geen examens gestolen, zoals het vorig jaar gebeurde op de Rotterdamse school Ibn Ghaldoun. Hierdoor zullen de meeste scholieren half juni weten of ze het Frans examen gehaald of dat ze nog moeten herkansen.

 


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Geef een reactie