Fransemarkt.nl

De Franse markt in 2023: investeringsmogelijkheden

Investeren in Frankrijk. Wel of niet doen? De Franse economie brengt veel kansen voor investeerders. In deze blogpost bespreken we verschillende investeringsmogelijkheden om van te profiteren. Lees verder om meer te weten te komen over de Franse markttrends in 2023.

Waarom investeren in Frankrijk?

Frankrijk heeft een van de grootste economieën ter wereld. Het land heeft een ontwikkelde infrastructuur en ze hebben innovatie omarmd. Daarnaast heeft Frankrijk veel inwoners; die noemen we ook wel potentiële consumenten. Hierdoor is het aantrekkelijk voor bedrijven om te investeren in de Franse markt.

Investeringen in Frankrijk worden door de overheid ook aantrekkelijk gemaakt. Zo is er bijvoorbeeld veel informatie te vinden als je wil investeren in start-ups in Frankrijk, of hoe je je eigen onderneming op kan starten.

De meest lucratieve sectoren in Frankrijk

1. E-commerce groeit snel in Frankrijk: in 2021 hebben de Fransen 129 miljard euro uitgegeven online. Dit betekent dat steeds meer mensen online winkelen, en dat er veel kansen liggen voor bedrijven die e-commerce platformen of producten aanbieden.

2. Groei van het toerisme: Ga jij ook graag naar Frankrijk? Frankrijk is al jarenlang een populaire toeristische bestemming. De pandemie gooide even roet in het eten, maar de schatting is dat tegen het einde van 2022, het niveau van het internationale toerisme 65% is van vóór de pandemie. Deze trend zet zich door en is ook positief voor het toerisme in Frankrijk. Dit betekent dat er goede mogelijkheden zijn voor bedrijven in de toeristische sector.

3. Groei van de tech sector: Frankrijk heeft een sterke technologische sector. Er zijn veel kansen voor bedrijven die producten en diensten bieden in sectoren zoals gezondheidszorg, fintech en kunstmatige intelligentie.

4. Groei van duurzame bedrijven: Frankrijk is hard bezig aan een duurzaamheidsslag, bijvoorbeeld door robotica in de landbouw. Dit betekent dat er potentie is voor bedrijven die milieuvriendelijke producten of diensten aanbieden.

5. Groeiende financiële sector: Frankrijk heeft een sterk financieel systeem waar veel investeringsmogelijkheden liggen, voor bijvoorbeeld verzekeraars, banken en beleggingsfondsen.

De volgende stap om te investeren in Frankrijk

Als we kijken naar de Franse markt in 2023, zien we een aantal interessante trends. Het toerisme is gelukkig weer hard aan het groeien. Er is een toenemende vraag naar duurzame en innovatieve producten en diensten. Daarnaast wordt er steeds meer geïnvesteerd in de digitale economie, waardoor er steeds meer kansen ontstaan ​​voor bedrijven die ervoor kiezen om te investeren in Frankrijk.

Heb je hier hulp bij nodig, of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact op met France-Compagnie.

Bronnen:

EY – Baromètre de l’Attractivité de la France

UNWTO – LA REPRISE DU TOURISME S’ACCÉLÈRE POUR ATTEINDRE 65 % DES NIVEAUX D’AVANT LA PANDÉMIE

Fevad – Bilan du E-commerce en France en 2021

Rijksoverheid – ‘Goede buur’ Frankrijk is innovatief en vol kansen

Welcome to France – Je veux investir en France

Economie.gouv.fr – Créer votre entreprise en France

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *