4 redenen om naar Frankrijk te gaan met je bedrijf

cadeaus-voor-canada-657

Jaarlijks trekken gemiddeld zo’n 3.000 Nederlanders naar Frankrijk met als doel om hier voor altijd te blijven. Naast dat er kennelijk veel Nederlanders ergens de droom hebben om in Frankrijk een romantische gîte, chambre d’hôtes of een ander vakantieoord te beginnen zijn er ook ondernemers die graag een andere tak van business opzoeken. Nederlandse bedrijven doen het over het algemeen goed in Frankrijk, ondanks de cultuur- en taalverschillen. Maar waarom is ondernemen in Frankrijk nou zo’n goed idee?

1. De afzetmarkt

Misschien nogal voor de hand liggend: het land kent ruim 66 miljoen inwoners. Nu zullen dit misschien niet direct allemaal jouw klanten worden, maar dit is ruim vier keer zoveel als in Nederland. Hoewel de Franse markt natuurlijk ook veel ondernemers kent, is een Fransman wel degelijk geïnteresseerd wanneer jij het land binnenkomt met unieke of zeldzame kennis of producten.

2. Het ondernemersklimaat

Frankrijk als land staat erg positief tegenover nieuwe ondernemers. Dit positieve ondernemersklimaat kan een goede hulp zijn wanneer het gaat om het krijgen van ondersteuning, onder andere van de Franse Kamer van Koophandel (CCI). Ook financieel is dit aantrekkelijk, zo zijn er verschillende subsiedies die een ondernemer op weg kunnen helpen en zijn ze bereidwillig wanneer het gaat om het verstrekken van vergunningen.

3. CCI

Het CCI (Chambre de Commerce et d’Industrie) is erg bereidwillig in het voorzien van informatie. Hoewel in Frankrijk de registratie bij de CCI vaak de laatste stap is bij de registratie van een bedrijf, in plaats van de eerste, zijn ze wel bereid je vanaf het begin af aan bij te staan.

Zo kunnen ze samen met jou de markt gaan verkennen, welke concurrentie is er, waar zitten de mogelijke consumenten, enzovoorts. Dit maakt dat de cultuurverschillen en taalbarrières minder groot lijken dan ze daadwerkelijk zijn.

4. Frankrijk zelf

Natuurlijk is dit vaak al de hoofdreden voor veel Nederlanders. Het is niet voor niets het populairste vakantieland voor veel Nederlanders: de prachtige natuur, de vele authentieke dorpjes en steden. Veel Nederlanders zijn stiekem wel verliefd op het Franse land en zien zich er wel wonen. Natuurlijk gaat dit niet zomaar, er zijn taalverschillen en ook zeker cultuurverschillen waar rekening mee gehouden moet worden. Belangrijk is dan ook dat je het verhuizen of opstarten van je ondernemen goed voorbereidt. Soms is het handig om de mogelijkheden van samenwerking met een Franse zakenman eens te onderzoeken. Zij kennen immers de Franse markt en de deelnemers op hun duimpje.

Wil jij ook graag de mogelijkheden voor een Franse onderneming onderzoeken? Of wil je met jouw Nederlandse onderneming de Franse markt betreden? France-Compagnie kan met een netwerk aan connecties op alle gebieden van het ondernemerswezen en exportmogelijkheden voor jou de mogelijkheden onderzoeken.

 

Reacties

Geef een reactie