Event: Zakendoen met Frankrijk

67e4f6c621

Een paar weken geleden organiseerde de Franse Kamer van Koophandel in samenwerking met RVO.nl een seminar Zakendoen met Frankrijk. Hierbij waren ruim 70 Nederlandse MKB ondernemers aanwezig en een panel van 14 experts van de Franse markt.

De dag begon met een presentatie van Olivier Bouillé, Foreign Direct Investments Advisor bij Business France. Hij legde de nadruk op de aantrekkelijkheid van de Franse markt en de kansen die er liggen voor Nederlandse ondernemers.

Vervolgens was er een aantal paneldiscussies waarbij er de mogelijkheid was om vragen te stellen aan verschillende experts. Tijdens de tweede paneldiscussie maakte Christine Pessy, Trainer bij Language Institute Regina Coeli, duidelijk dat cultuurverschillen tussen Frankrijk en Nederland vooral tijdens onderhandelingen zeer belangrijk zijn. Om succesvol zaken te kunnen doen in Frankrijk is het dan ook essentieel om kennis te hebben van deze verschillen en te weten hoe je om moet gaan met deze verschillen. Dit maakten we ook al duidelijk in onze vorige blog ‘Zaken doen met Fransen’. Zelfs in de politiek gaat dit dus nog wel eens mis. De vraag is: wie moet zich aanpassen, de gast of de gastheer?

Daarnaast maakte Christine ook duidelijk dat taal en cultuur onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Naast kennis van de Franse (zakelijke) cultuur is het dus ook belangrijk om een hoge spreekvaardigheid in het Frans te hebben. Het opfrissen van je Frans door middel van (bijvoorbeeld) een taalcursus zou het verschil kunnen maken in onderhandelingen met Fransen.

Meer informatie over dit evenement is te vinden op: http://www.cfci.nl/nl/single-news/n/seminar-zakendoen-met-frankrijk/


Geplaatst

in

, ,

door

Reacties

Geef een reactie