Zaken doen met Fransen

Zaken doen in Frankrijk - Fransemarkt.nl

De meeste Nederlanders kennen Frankrijk alleen van de vakanties, maar hebben verder geen ervaring in zakendoen met Fransen. Naast de duidelijke verschillen, de taal bijvoorbeeld, of de formaliteit, zijn er nog een paar punten om rekening mee te houden.

Zakendoen met Fransen kan soms lastig zijn als je er geen ervaring mee hebt. Een voorbeeld hiervan was deze week in het nieuws te vinden. De Iraanse president komt namelijk naar Frankrijk, maar volgens zijn geloof mag hij natuurlijk geen wijn drinken. Een gerecht zonder wijn in Frankrijk is ondenkbaar, dus moest er een alternatief worden bedacht. Het alternatief was om samen te ontbijten, want daarbij zou wijn wel kunnen ontbreken. Helaas werd dit alternatief niet geaccepteerd door de Iraanse president en resulteert dat er nu in dat er helemaal niet meer samen wordt gegeten.

Voor Fransen zorgt het delen van een goede warme maaltijd voor een vertrouwelijke en sympathieke sfeer. Alleen een boterham met kaas is hierbij niet voldoende. Ook de duur van deze maaltijd is belangrijk. Waar Nederlanders voornamelijk zo efficiënt mogelijk werken en het liefst niet langer dan een halfuurtje lunchen, nemen Fransen graag de tijd voor sociale aspecten, zoals een lunch.

Het is dus van belang om je goed in te lezen voordat je zaken gaat doen met Fransen. En vooral je in te stellen op een uitgebreide lunch inclusief wijn.

 

Reacties

Geef een reactie