What the Fuck … France!

Nederland zet momenteel internationaal haar beste beentje voor in een filmpje dat bestemd is voor de nieuw verkozen president van de Verenigde Staten. De boodschap “Nederland na de VS op de tweede plaats” lijkt aan te slaan, maar hierbij dient het Franse initiatief “What the Fuck France” niet te worden vergeten. In deze reeks filmpjes wordt Frankrijk namelijk met het nodige gevoel voor zelfspot gepresenteerd aan de ‘onwetende’ buitenlander.

“Salut! Mijn naam is Paul Taylor. Ik ben Engels, maar ik woon hier in Frankrijk. Eén van de dingen die ik nooit heb begrepen is …” Deze woorden zijn elke zaterdagmiddag te horen op Canal+ en de bijbehorende Facebookpagina. Het concept hierachter is eenvoudig: een Engelsman woonachtig in Frankrijk vertelt gedurende 3 minuten over Franse clichés. Cabaretier Paul Taylor en zijn alter ego Jean-Pierre zorgen hierbij voor een vermakelijke invulling. Geen onderwerp blijft onbesproken. Dit geldt overigens ook voor het favoriete Engelse scheldwoord van Paul. Hoe dan ook, de afgelopen weken heeft Paul een inkijkje gegeven in onderwerpen als stakingen (een Olympische sport in Frankrijk), rode wijn (een hele wetenschap!), camembert (wat een stank!), accordeons (ze zijn werkelijk overal aanwezig) en franglais (François verandert happiness in a penis). Het aantal filmpjes staat inmiddels op 15 en groeit nog steeds elke week. Er zijn zelfs al ideeën om bepaalde Franse steden in het bijzonder te gaan behandelen.

Maar wat vinden de Fransen zelf? 

Sinds Paul Taylor het concept achter les terrasses heeft laten zien, is Frankrijk in de ban van zijn filmpjes. Het is dan ook niet vreemd dat het Youtube-kanaal van “What the Fuck France” pas geleden het best bekeken kanaal in Frankrijk is geworden. Fransen praten namelijk graag met trots over hun eigen taal en cultuur. Eén ding vinden zij echter nog leuker: als iemand juist over hén praat. De filmpjes van Paul Taylor spelen hier goed op in doordat ze een Frans cliché behandelen dat ook daadwerkelijk door de Fransen als dusdanig wordt herkend. De Franse ondertiteling maakt het geheel af. Alleen het Engelse scheldwoord dient nog te veranderen in het voor iedere Fransman herkenbare woord putain. Dat weerhoudt de Fransen – en vele buitenlanders – er echter niet van om de filmpjes van Paul Taylor te verslinden. Massaal klikken zij aan het einde van de filmpjes dan ook op abonne-toi. Ik kan niet wachten op het volgende filmpje!                                  

Bron: Paul Taylor Comedy

 


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Geef een reactie