De invloed van de Franse taal

Parlerz-vous français

In mei schreven we al dat uit onderzoek van Natixis gebleken was dat Frans over een aantal jaren de nieuwe wereldtaal zou kunnen zijn. Nu blijkt uit een nieuw onderzoek dat dat best mogelijk is, het aantal sprekers van de Franse taal is namelijk 25% omhoog gegaan in de afgelopen jaren.

Uit onderzoek van de OIF, l’Orginisation Internationale de la francophonie, blijkt dat het aantal sprekers van 220 miljoen in 2010 met meer dan drievoud zal groeien in 2060 naar 767 miljoen.
Overigens blijkt dat Frans de meest romantische taal is, aldus Google Translate. Van de 1000 zinnen meest vertaalde zinnen (naar het Engels, Frans, Spaans, Duits, Italiaans en Russisch), gaan er 34 over liefde in de Franse taal. Spanje volgde op de voet met 33 uitdrukkingen en Engels bleek het minst romantisch: van slechts 17 uitdrukkingen werden de vertalingen gevraagd. Wellicht zou dit kunnen omdat de uitdrukkingen in het Engels al bij velen bekend zijn. Naast ‘je t’aime’ werd ook ‘bonjour’, ‘mon amour’ en ’tu me manques’ veel vertaald.

Bekijk hier het Youtube filmpje van de OIF voor meer informatie over de Franse taal.


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Geef een reactie